Wat ik doe

Wat ik doe

Waar een uitvaartverzorger vooral zorgt voor de organisatorische kant van de uitvaart, zorg ik samen met jullie voor de inhoud en de vorm van de afscheidsceremonie. Samen gaan we op zoek naar een passend en persoonlijk afscheid, naar een perfecte invulling van de dienst. Dit doe ik vooral door naar jullie wensen en verhalen te luisteren.

Waar een uitvaartverzorger vooral zorgt voor de organisatorische kant van de uitvaart, zorg ik samen met jullie voor de inhoud en de vorm van de afscheidsceremonie. Samen gaan we op zoek naar een passend en persoonlijk afscheid, naar een perfecte invulling van de dienst. Dit doe ik vooral door naar jullie wensen en verhalen te luisteren.

Muziek en beelden

We kunnen samen nadenken over muziek en beelden. Naar welke muziek luisterde de overledene altijd? Met welk lied werd er het hardst meegezongen? Of is live muziek misschien wel passend? 

Ook is het mogelijk om met foto’s en video’s het geleefde leven te laten zien.

Schrijven

Ik schrijf passende teksten voor jullie. Ik zorg voor welkomstwoorden, troostende woorden, slotwoorden en voor alles wat daartussen zit. Desgewenst schrijf ik een levensverhaal dat recht doet aan het geleefde leven. Als er sprekers zijn, kondig ik deze aan. En ik heb contact met ze, zodat ik alles op elkaar kan afstemmen.

“Ritueel” en gedichten

Misschien is er wel behoefte aan een “ritueel”, zoals het aansteken van kaarsjes, het neerleggen van bloemen of het oplaten van ballonnen. Samen zoeken we naar iets wat past. Ook kan ik op zoek naar gedichten die het geheel aanvullen.

Muziek en beelden

We kunnen samen nadenken over muziek en beelden. Naar welke muziek luisterde de overledene altijd? Met welk lied werd er het hardst meegezongen? Of is live muziek misschien wel passend? 

Ook is het mogelijk om met foto’s en video’s het geleefde leven te laten zien.

Schrijven

Ik schrijf passende teksten voor jullie. Ik zorg voor welkomstwoorden, troostende woorden, slotwoorden en voor alles wat daartussen zit. Desgewenst schrijf ik een levensverhaal dat recht doet aan het geleefde leven. Als er sprekers zijn, kondig ik deze aan. En ik heb contact met ze, zodat ik alles op elkaar kan afstemmen.

“Ritueel” en gedichten

Misschien is er wel behoefte aan een “ritueel”, zoals het aansteken van kaarsjes, het neerleggen van bloemen of het oplaten van ballonnen. Samen zoeken we naar iets wat past. Ook kan ik op zoek naar gedichten die het geheel aanvullen.

Al met al komen we samen tot een mooi programma waarin ik jullie ontzorg waar jullie dat willen, waarin ik de regie op me neem waar jullie dat willen en waarin ik, samen met jullie, zorg voor een mooi geheel met een rode draad.

Al met al komen we samen tot een mooi programma waarin ik jullie ontzorg waar jullie dat willen, waarin ik de regie op me neem waar jullie dat willen en waarin ik, samen met jullie, zorg voor een mooi geheel met een rode draad.

Hoe werkt dit dan precies?

  • In de dagen na het overlijden kom ik bij jullie thuis, of op een andere plek welke voor jullie fijn is, voor een persoonlijk gesprek. We komen dan samen tot een inhoudelijke invulling van de uitvaartceremonie en we gaan samen herinneringen ophalen aan jullie dierbare. Samen praten over mooie en minder mooie momenten, gevoelens en gebeurtenissen die het leven uniek hebben gemaakt. En dan ook samen bepalen wat aan bod moet komen en wat juist niet. En wat jullie zelf willen doen en wat jullie liever uit handen geven.
  • Vervolgens ga ik voor jullie aan de slag. Ik ga teksten schrijven, dit kan de hele afscheidsdienst zijn of gedeeltes, zoals we hebben afgesproken in het persoonlijke gesprek. Ook maak ik een draaiboek.
  • Ik leg de teksten die ik heb geschreven aan jullie voor en samen komen we tot de definitieve versie.
  • En uiteindelijk spreek ik tijdens de afscheidsceremonie.

Hoe werkt dit dan precies?

  • In de dagen na het overlijden kom ik bij jullie thuis, of op een andere plek welke voor jullie fijn is, voor een persoonlijk gesprek. We komen dan samen tot een inhoudelijke invulling van de uitvaartceremonie en we gaan samen herinneringen ophalen aan jullie dierbare. Samen praten over mooie en minder mooie momenten, gevoelens en gebeurtenissen die het leven uniek hebben gemaakt. En dan ook samen bepalen wat aan bod moet komen en wat juist niet. En wat jullie zelf willen doen en wat jullie liever uit handen geven.
  • Vervolgens ga ik voor jullie aan de slag. Ik ga teksten schrijven, dit kan de hele afscheidsdienst zijn of gedeeltes, zoals we hebben afgesproken in het persoonlijke gesprek. Ook maak ik een draaiboek.
  • Ik leg de teksten die ik heb geschreven aan jullie voor en samen komen we tot de definitieve versie.
  • En uiteindelijk spreek ik tijdens de afscheidsceremonie.

“Iedereen heeft recht op een mooi en persoonlijk afscheid, het moet perfect zijn. Ik vind het bijzonder en fijn dat ik dit dan voor jullie en vooral ook samen met jullie mag vormgeven. Al jullie emoties mogen er zijn. Samen nemen we de tijd die nodig is om in alle opzichten tot het beste resultaat te komen.”

“Iedereen heeft recht op een mooi en persoonlijk afscheid, het moet perfect zijn. Ik vind het bijzonder en fijn dat ik dit dan voor jullie en vooral ook samen met jullie mag vormgeven. Al jullie emoties mogen er zijn. Samen nemen we de tijd die nodig is om in alle opzichten tot het beste resultaat te komen.”