Wie ik ben

Wie ik ben

Sprekend Lenny…

Geboren in 1980, getrouwd en moeder van een dochter en zoon.

Werk doen wat ertoe doet, betekenisvol werk doen. Daar was ik na tien jaar werken bij een bank naar op zoek. Dit is gelukt! Ik heb in juli 2018 de opleiding tot uitvaartspreker (ook wel bekend als ritueelbegeleider) succesvol afgerond en ik mag nu dit prachtige vak uitoefenen.

Ik vind het bijzonder om samen met families te praten over de persoon van wie zij afscheid moeten nemen. Om mooie, maar ook minder mooie herinneringen op te halen en dit alles om te zetten in woorden die recht doen aan het geleefde leven.

Nog niet zo lang geleden heb ik zelf afscheid moeten nemen van mijn moeder. De mooie en persoonlijke afscheidsceremonie die we met elkaar neergezet hebben, heeft mij echt geholpen bij de verwerking van dit grote verlies.

Ik vier graag het leven. Het is te mooi en te kort om lang stil te staan bij de dingen die niet goed gaan. Sinds ik dit vak uitoefen, besef ik steeds meer hoe belangrijk dit is.

Tijdens mijn zoektocht naar ander werk, werd vaak tegen mij gezegd “Jij moet met mensen gaan werken die je kunt helpen. Daar ben je goed in en word je blij van. Mensen vertrouwen jou snel en voelen zich snel op hun gemak bij jou. Je straalt rust uit”. Woorden om trots op te zijn. Verder ben ik enthousiast, nieuwsgierig en empathisch. Ik kan goed luisteren en ik word warm van de verhalen achter mensen. Ik gooi er ook graag wat humor in, het is al zwaar genoeg. Dit alles maakt mij Sprekend Lenny.

Sprekend Lenny…

Geboren in 1980, getrouwd en moeder van een dochter en zoon.

Werk doen wat ertoe doet, betekenisvol werk doen. Daar was ik na tien jaar werken bij een bank naar op zoek. Dit is gelukt! Ik heb in juli 2018 de opleiding tot Ritueelbegeleider (ook wel bekend als uitvaartspreker) succesvol afgerond en ik mag nu dit prachtige vak uitoefenen.

Ik vind het bijzonder om samen met families te praten over de persoon van wie zij afscheid moeten nemen. Om mooie, maar ook minder mooie herinneringen op te halen en dit alles om te zetten in woorden die recht doen aan het geleefde leven.

Nog niet zo lang geleden heb ik zelf afscheid moeten nemen van mijn moeder. De mooie en persoonlijke afscheidsceremonie die we met elkaar neergezet hebben, heeft mij echt geholpen bij de verwerking van dit grote verlies.

Ik vier graag het leven. Het is te mooi en te kort om lang stil te staan bij de dingen die niet goed gaan. Sinds ik dit vak uitoefen, besef ik steeds meer hoe belangrijk dit is.

Tijdens mijn zoektocht naar ander werk, werd vaak tegen mij gezegd “Jij moet met mensen gaan werken die je kunt helpen. Daar ben je goed in en word je blij van. Mensen vertrouwen jou snel en voelen zich snel op hun gemak bij jou. Je straalt rust uit”. Woorden om trots op te zijn. Verder ben ik enthousiast, nieuwsgierig en empathisch. Ik kan goed luisteren en ik word warm van de verhalen achter mensen. Ik gooi er ook graag wat humor in, het is al zwaar genoeg. Dit alles maakt mij Sprekend Lenny.

“Wat worden we blij van jou. Met de liefde die je uitstraalt, je openheid en je prachtige glimlach verwarm je ieders hart. Jij brengt licht en staat toch met beide benen op de grond. Voor een feestje sta jij altijd open. Dat houdt het leven in balans. Dat evenwicht zit ook in de teksten die jij schrijft: met humor en rake woorden schets jij mooie verhalen over gewone mensen die altijd bijzonder zijn.“

~ dit is wat de docenten van de opleiding tot ritueelbegeleider over mij zeggen ~

“Wat worden we blij van jou. Met de liefde die je uitstraalt, je openheid en je prachtige glimlach verwarm je ieders hart. Jij brengt licht en staat toch met beide benen op de grond. Voor een feestje sta jij altijd open. Dat houdt het leven in balans. Dat evenwicht zit ook in de teksten die jij schrijft: met humor en rake woorden schets jij mooie verhalen over gewone mensen die altijd bijzonder zijn. “

~ dit is wat de docenten van de opleiding tot ritueelbegeleider over mij zeggen ~